Monday, June 10, 2013

Ebu Jusuf - Arbrit Kraja: Gjykimi i deklarimit të dikujt me titullin “Shehid...

Ebu Jusuf - Arbrit Kraja: Gjykimi i deklarimit të dikujt me titullin “Shehid...: Gjykimi i deklarimit të dikujt me titullin “Shehid” Shejkhul-‘Al’llamah Muham-med ibn Saalih el-Uthejmin –Allahu e mëshiroftë- (Fataw...

A na lejohet te betohemi me dore mbi Kuran?

A na lejohet ne qe ta vendosim doren mbi Kuran si argument se do themi te verteten?

Pergjigje:
Shejkh Salih Muhammed El-Luhejdan hafidhehullah;:
Thote se Sahabet radija-Allahu anhu, nuk e bene kete gje (veprim), keshtu qe edhe ne eshte me mire qe mos ta bejme kete veprim.

Mirepo, Kurani eshte nje prej Cilesive te Allahut Azze ue Xhel, keshtu qe nese dikush eshte betuar ne Te, nuk eshte betuar ne nje gje te krijuar, prandaj qe nuk eshte nje veper shirku.

Burimi: Pyetje pergjigje ne mesimin e librit Kitab-ut-Teuhid, me Shejkh Salih el-I Luhejdan hafidhehullah.
8-8-2012, Riad.

Pershtati : Arbrit Kraja ( Ebu Jusuf )
Londer 10-06-2013.

http://salafipress.wordpress.com/2013/06/05/are-we-allowed-to-bring-the-quraan-the-mushaf-and-put-our-hands-on-it-as-proof-that-we-are-telling-the-truth/

Tuesday, June 4, 2013

Sunday, June 2, 2013

C'gjykim merr ai qe flet per fitnet e Sahabeve?

C'gjykim ka per ate qe e diskuton fitnen qe ka ndodhur mes Sahabeve radija-Allahu anhum?

Pergjigje:
Shejkh Rabia ibn Hadi El-Medkhali hafidhehullah.

Nje bidatci i devijuar,  i cili i ka kundershtuar parimet dhe bazat e Ehlus-Sunnetit uel Xhema.

Burimi: Komentimi i Bazave te Sunnetit te Imam Ahmed rahimehullah, me shpjegimin e Shaykh Dr, Rabee' ibn Haadee Al-Madkhalee Hafidhehullah. (fq, 236)

Pershtati: Arbrit Kraja ( Ebu Jusuf )
London UK. 

Saturday, June 1, 2013

Le ta njohin Selefite Shqiptare se kush eshte Musa Millington?

Muhammed Ibn Sirin rahimehullah ka thene:
''Me te vertete kjo dituri eshte Fe, keshtu qe shikoni se nga kush e merrni Fene tuaj''

Se shpejti in sha Allah, nje material i pergatitur enkas per  pershkrimin dhe pasqyrimin e Musa Millington tek Selefite shqiptare, se kush eshte dhe prej cil vit eshte ky (nje person i devijuar dhe nje fitnexhi i madh) ky pra Musa Millington?, Allahu e Udhezofte.


Arbrit Kraja (Ebu Jusuf)
Londer Uk.