Sunday, October 6, 2013

11 Fetva | A eshte kusht te kesh Tezkije per me dhan Mesim?

Permbledhje Fetvash:

Ketu ne keto fetva o vellezer Selefi ka drite dhe sqarim per ata qe jane te sinqerte dhe e duan te verteten dhe mesim e edukim per ata qe po perhapin dyshime per te arritur qellimet e tyre personale te liga nen pretendimin se nuk merret dija vetem se nga ato qe kane Tezkije, duke i ndare, publikuar dhe komentuar fetvate e dijetareve vetem sipas epsheve dhe qellimeve te tyre, duke mos u konsultuar me pare me ato qe dine me shume se ata, por duke i vendosur fetvate e dijetareve selefi kunder nje tjeter dijetari selefi, duke i turbulluar vellezerit dhe duke vene ne dyshime fjalet e Ulemave te medhenje.
Pasha Allahun vellezerit e Salafi Publications per te cilet flet Shejh Rabia, Shejh Ubejd, Shejh Muhamed b Hadi, Shejh Abdullah Buhari e shume tjere, i rekomandojne gjithe Selefite e vendeve perendimore qe ti mbledhin dhe ti lexojne te gjitha fetvate se bashku e jo vetem nje, e duke i vecuar te tjerat, por kane keshilluar qe te lexohen te gjitha se bashku, keshtu qe te dalim me nje konkluzion sic eshte realiteti dhe e verteta.

Vellai juaj Selefi, Arbrit Kraja (Ebu Jusuf)
Shkoder. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.