Saturday, September 19, 2015

A na lejohet neve ti vrasin Khauarixhët? -el-A’llameh Rabi' Ibn Hadi Umeir el-Medkhalij-

A na lejohet neve ti vrasin Khauarixhët?

Pyetje:
A na lejohet neve ti vrasin Khauarixhët nëse ne i njohim ata dhe të keqijat e tyre?

Përgjigjje:
Jo, nëse ata rebelohen kundër Imamit. Aliu (radiallahu anhu), nuk i vrau deri sa ata ngritën krye.

Prijësit Muslimanë, edhe nëse ata janë të dhunshëm, (ato) nuk i vrasin ata (Khauarixhët) deri sa ata ti nxjerrin shpatat e tyre dhe të kryengritën (ndaj tyre), …që është nëse ata i nxjerrin shpatat e tyre, kryengriten dhe vrasin.

Nëse jo, atëherë do të ketë kaos, ku secili do të shkojë –dalin- dhe të vrasin tjetrin duke pretenduar se ai është Kharixhi.


Shejkh, el-A’llameh Rabi' Ibn Hadi Umeir el-Medkhalij hafidhahullaahPërshtati: Abu Yusuf al-Albani (Arbrit Kraja)
Shkodër 06 Dhul-Hijjah 1436

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.