Wednesday, August 29, 2012

A kanë patur Sahabet ndonjëherë ndryshime në Akide?


A kanë patur Sahabet ndonjëherë ndryshime në Akide?Shejh Salih el-Feuzan hafidhahUllah është pyetur me pyetjen e më poshtme:

Në lidhje me thënien se “ Sahabet radija_Allahu anhum, kishin mendime të ndryshme në disa çeshtje të Akides”

Sa e saktë është kjo që ata thojmë se Sahabet radija_Allahu anhum, kishin mendime të ndryshme në disa çeshtje të Akides?

Përgjigje:

Kush e ka thënë këtë?

Kurrë nuk është përmendur asnjëherë që Sahabet radija_Allahu anhum, kishin ndryshime  në ndonjë çeshtje të Akides kurrën e kurrës asnjëherë!

Ato janë larg prej kesaj!

Kjo kurrë nuk ka ndodhur!

Ai që e deklaron këtë se ata (radija_Allahu anhum)  kanë patur mendime të ndryshme në disa çeshtje të Akides është gënjeshtar!!

Dhe Allahu e di me se miri.
Salavatet dhe selamet qofshin për Profetin tonë Muhammed sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, për familjen e tij dhe gjithë shokët e tij.


Përshtati dhe përktheu: Arbrit Kraja (Ebu Jusuf)
Shkodër : 11 Sheual 1433.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.