Friday, August 3, 2012

Gruaja thotë Amin pas burrit dhe djalit?


Gruaja thotë Amin pas burrit dhe djalit?
Pyetje: A lejohet një grua të thotë "Amin" me zë të lartë nëse ajo është duke e falur namazin pas burrit të saj, ose fëmijëve (djemve) të saj, nëse në namaz nuk ka njerëz tjer (jo mahrem)?

Shejh Salih el-Feuzan hafidhahUllah

Nuk ka asnjë të keqe ta thotë, në qoftë se nuk ka njerëz tjer që të sprovohen me zërin e saj. Nuk ka asnjë të keqe që gratë ta bëjnë këtë, në qoftë se ata janë në prezencë të burrave apo djemve të tyre.

http://aFatwa.com


Përshtati dhe përktheu: Ebu Jusuf (Arbrit Kraja)
Shkodër 3 Gusht 2012.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.