Saturday, April 7, 2012

Ulni shikimet tuaja ndaj femrave
Është transmetuar nën autoritetin e El-Uaki ibn El-Xherrah - Allahu e mëshiroftë - se ka thënë:
Ne shkuam jashtë një Bajram me Sufjan el-Theurin dhe ai tha:
"Gjëja e parë që ne do të bëjmë në këtë ditë,  është që të ulim shikimin tonë."
Ibid. Nr 66.

Është transmetuar se Hassan ibn Ebu Sinan - Allahu e mëshiroftë - doli një Bajram dhe kur ai u kthye në shtëpi gruaja e tij i tha:
"Sa gra të bukura ke shikuar sot?" Pasi ajo mbeti duke kërkuar nga ai, ai i tha:
"Mjerë për ty! Unë nuk kam shikuar në asgjë tjetër përveç gishtin e këmbës prej kur dola jashtë derisa u ktheva tek ti. "
Ibid. Nr 68

Është transmetuar se Enes ibn Malik - Allahu qoftë i kënaqur me të- ka thënë:
Nëse një grua kalon (para / pranë) jush, ulni sytë / shikimin tuaj derisa ajo të ketë kaluar.
Ibid. Nr 72.


Është transmetuar se El-Ela ibn Zijad - Allahu e mëshiroftë - ka thënë:
Mos e lejoni shikimin tuaj të ndjekin mbrapa një grua te bukur [teksa kaloi], se vërtet shikimi shkakton dëshirë në zemër.
Ibid. Nr 77.

Përshtati dhe përktheu: Ebu Jusuf (Arbrit Kraja)
Shkodër 2012

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.