Sunday, February 5, 2012

Jusuf el-Karadaui i lutet Allahut që ta mëshirojë Papa Gjon Palin e Dytë!!!!!!!!!

Jusuf el-Karadaui i lutet Allahut që ta mëshirojë Papa Gjon Palin e Dytë!!!!!!!!!

Me Emrin e Allahut të Gjithëmëshirshëm e Mëshirëplotë. Salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin e Allahut, mbi Familjen e tij, mbi Shokët e tij si dhe mbi të gjithë ata që ndjekin Rrugën e tij deri në Orën e Fundit.


Kjo është një ndër deklaratat e bujshme të Jusuf Karadauit të cilën vendosa të postoj për të qartësuar akoma më shumë statusin prej “dijetari” të këtij njeriu.

Deklarata e plotë e tij:


فقد جرت عاداتنا في هذا البرنامج أن نتحدث عن أعلام العلماء من المسلمين حينما ينتقلون من هذه الدنيا إلى الدار الآخرة ونحن اليوم على غير هذه العادة نتحدث عن عَلم ولكن ليس من أعلام المسلمين ولكنه عَلم أعلام المسيحية وهو الحَبر الأعظم البابا يوحنا بولس الثاني بابا الفاتيكان والكنيسة الكاثوليكية وأعظم رجل يُشار إليه بالبنان في الديانة المسيحية.

لقد توفي بالأمس وتناقلت الدنيا خبر هذه الوفاة ومن حقنا أو من واجبنا أن نقدم العزاء إلى الأمة المسيحية وإلى أحبار المسيحية في الفاتيكان وغير الفاتيكان من أنحاء العالم وبعضهم أصدقاء لنا، لاقيناهم في أكثر من مؤتمر وأكثر من ندوة وأكثر من حوار، نقدم لهؤلاء العزاء في وفاة هذا الحَبر الأعظم الذي يختاره المسيحيون عادة اختيارا حرا، نحن المسلمين نحلم بمثل هذا أن يستطيع علماء الأمة أن يختاروا يعني شيخهم الأكبر أو إمامهم الأكبر اختيارا حرا وليس بتعيين من دولة من الدول أو حكومة من الحكومات، نقدم عزاءنا في هذا البابا الذي كان له مواقف تذكر وتشكر له، ربما يعني بعض المسلمين يقول أنه لم يعتذر عن الحروب الصليبية وما جرى فيها من مآسي للمسلمين كما اعتذر لليهود وبعضهم يأخذ عليه بعض أشياء ولكن مواقف الرجل العامة وإخلاصه في نشر دينه ونشاطه حتى رغم شيخوخته وكبر سنه، فقد طاف العالم كله وزار بلاد ومنها بلاد المسلمين نفسها، فكان مخلصا لدينه وناشطا من أعظم النشطاء في نشر دعوته والإيمان برسالته وكان له مواقف سياسية يعني تُسجل له في حسناته مثل موقفه ضد الحروب بصفة عامة.

فكان الرجل رجل سلام وداعية سلام ووقف ضد الحرب على العراق ووقف أيضا ضد إقامة الجدار العازل في الأرض الفلسطينية وأدان اليهود في ذلك وله مواقف مثل هذه يعني تُذكر فتشكر.. لا نستطيع إلا أن ندعو الله تعالى أن يرحمه ويثيبه بقدر ما قدَّم من خير للإنسانية وما خلف من عمل صالح أو أثر طيب ونقدم عزاءنا للمسيحيين في أنحاء العالم ولأصدقائنا في روما وأصدقائنا في جمعية سانت تيديو في روما ونسأل الله أن يعوِّض الأمة المسيحية فيه خيرا،

التوثيق
برنامج الشريعة والحياة على قناة الجزيرة الفضائية
الثلاثاء 16/3/1426 هـ - الموافق26/4/2005 م
وهذا رابط مباااااااااااشر من موقع قناة الجزيرة للموضوع نفسه


Përkthim i disa fragmenteve elektrizuese nga deklarata e bujshme e Karadauit – Allahu i dhëntë atë që meriton!!:


“Sot do të flasim për një flamur, jo për flamujt e Muslimanëve, por ai ishte një flamur ndër flamujt e Kristianëve, dhe ai është Papa Gjon Pali i Dytë... dhe është obligim për ne që t’i japim ngushëllimet tona Umetit Kristian dhe Peshkopëve të Vatikanit dhe krejt Peshkopëve të tjerë kudo në botë të cilët qenë miqtë tanë dhe jemi takuar me ata në shumë raste...Ai ishte i sinqertë në fenë e tij dhe shumë aktiv në përhapjen e besimit në mesazhin (e Krishtit), dhe ai kishte qëndrime politike të cilat mund të shënohen në veprat e tij të mira... Ne s’mund të bëjmë gjë tjetër përveç se të lusim Allahun e Lartësuar që ta mëshirojë atë dhe ta shpërblejë sipas mirësisë që ka dhënë ai për njerëzimin dhe për veprat e tij të mira në të shkuarën apo ndikimin e tij të mirë. Dhe ne i japim ngushëllimet tona Kristianëve në të gjithë Botën dhe miqve tanë në Romë. Dhe ne e lusim Allahun që Ai ta kompesojë Umetin Kristian me mirësi...”


Këto janë fjalët e Jusuf Karadauit! Nëse dikush dyshon për vërtetësinë e kësaj deklarate apo akuzon se janë gënjeshtra që i mvishen padrejtësisht Karadauit, atëherë e ftoj të dëgjoj me veshët e tij deklaratën e tij:


http://www.4shared.com/audio/zkM0cU9C/y ... ng_po.html


Reflektim për ata që shenjtërojnë Kur’anin dhe Sunetin mbi gjithçka tjetër në këtë botë:

Allahu Subhanehu ue Te’ala ka thënë në Librin e Tij Madhështor:

“Nuk i takon të Dërguarit dhe besimtarëve që të kërkojnë falje për idhujtarët, qofshin këta edhe të afërmit e tyre, pasi u është bërë e qartë se ata janë banorë të Xhehenemit.” [et-Teube, 113]

Allahu na udhëzoftë të gjithëve në Rrugën e Drejtë.Burimi- http://albanmalaj.multiply.com/journal/item/24/24

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.