Sunday, February 5, 2012

Nëna këmbëngul që djali i saj të ndaj gruan e tijNëna këmbëngul që djali i saj të ndaj gruan e tij


Pyetje:
Cili është vendimi i Sheriatit për një Nënë që këmbëngul që djali i saj duhet të divorcojë gruan e tij, Megjithëse gruaja është e bindur, ka sjellje të mirë, dhe ka një djalë dhe një vajzë ? Djali është i hutuar mes kënaqësisë së nënës së tij dhe të qenit i padrejtë ndaj bashkëshortes së tij. Çfarë duhet të bëjë ai? Ju lutem të më këshilloni, Allahu ju shpërbleftë.

Përgjigje:
Djali duhet të jetë i urtë dhe i sjellshëm ndaj nënës së tij në veprat dhe thëniet e tij, por kjo që ai të divorcojë gruan e tij për të kënaqur nënën e tij nuk është obligim për të, gjithmonë nëse realiteti është siç përmendet në fjalë. Kjo është sepse i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: 

"Bindja është e obligueshme vetëm në atë që është e mirë " (dhe e arsyeshme).

Komisioni i Përhershëm 
Kryetar: Abdul-`Aziz ibn `Abdullah ibn Baz
Nën Kryetar: Abdul-Rezzak `Afify
Anëtar: Abdullah ibn Ghudejan
Anëtar: Abdullah ibn Ka`ud
Allahu i Mëshiroftë të gjithë

http://www.alifta.org/Fatawa/FatawaChap ... &back=true

Përshtati: Abu Yusuf al-Albani (Arbrit Kraja)
Shkodër Shkurt 2012.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.