Sunday, February 5, 2012

Përdorimi i hapave që parandalojnë menstruacionet
Përdorimi i hapave që parandalojnë menstruacionet

Pyetje:

Ekzistojnë hapa që parandalojnë ardhjen e menstruacione për gratë ose i vonojnë (i shtyjnë) ato prej kohës së vet.
A lejohet ti përdorim këto hapa në kohën e Haxhit nga frika se ato mund t'vijnë në atë periudhë?Përgjigje:

Lejohet që gratë të marrin hapa që parandalojnë ardhjen e menstruacioneve në kohën e Haxhit prej frikës se mos i vijnë në atë periudhë. Dhe kjo (duhet) të bëhet pas konsultimit me një mjek specialist (për të garantuar) sigurinë e gruas (që hapat nuk e dëmtojnë atë). Dhe gjithashtu lejohet në Ramazan, nëse ajo dëshiron ta agjërojë të gjithë Ramazanin me njerëzit (komunitetin Musliman).

Suksesi vjen prej Allahut, salavatet dhe selamet e Allahut qofshin, mbi Pejgamberin tonë (sal-lAllahu alejhi ue se-lem) mbi familjen e tij dhe shokët e tij.

Komisioni i Përhershëm për Fetaua
Fetaua Muhimmah li-Nisa. el-Umeti - fq 54

Përshtati dhe përktheu: Ebu Jusuf (Arbrit Kraja)

Shkodër 2011

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.