Sunday, February 5, 2012

Shejh Uthejmin për kasetat e Shejh Rabis
Shejkh: Muhammed ibn Salih ibn Uthejmin (rahmetUllahi Teala alejhi)
Burimi: el-manhaj.com
www.aFatwa.comPyetje:
Si e këshilloni ju atë që ndalon kasetat e shejh Rebi ibn Hadi el-Medkhali dhe pretendimet se ata shpërthejnë probleme dhe kaos, se ato përmbajnë lavdërim të sunduesve së Arabinë Saudite, dhe se ky lavdërimi i tij i Shejh Rebis qe i bën sundimtarëve është hipokrizi?


Shejkh: Muhamed bin Salih bin Uthejmin: 
Ne e konsiderojmë këtë të jetë një gabim dhe një gabim serioz. Shejkh Rebi është një nga dijetarët e Sunetit.
Ai është një nga njerëzit e mirësisë. Akidja e tij (besimi) është e shëndoshë dhe menhexhi i tij (metodologjia) është e drejtë / saktë. Megjithatë, kur ai filloi të flasë kundër disa individëve të kohëve të mëvonshme (të fundit) për të cilët! disa njerëz mendojnë se janë shembuj, ato ja shpifën atij këto defekte.

A E KUPTONI?

http://afatwa.com/ibn-uthaymin-about-th ... tte-tapes/

Përshtati dhe përktheu: Ebu Jusuf
Shkodër 2011
www.salaf.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.