Friday, March 16, 2012

Momenti kur Sejidah Aishah ka qeshur ne mënyre të tillë saqë koka e saj ra në prehër të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem)


Momenti kur Sejidah Aishah ka qeshur në mënyre të tillë saqë koka e saj ra në prehër të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem)


Transmeton Urveh se Aishah ka thënë: Kur unë pashë se i Dërguari صلى الله عليه وسلم ishte në një humor të këndshëm unë i thashë:" O i Dërguari i Allahut! Bej dua Allahut për mua. "

Ai tha,
" O Allah! Falja Aishes mëkatet e saj të kaluara dhe të ardhshme dhe çdo mëkat që ajo e ka mbajtur të fshehur dhe ato që ajo i ka bërë haptazi."

Kështu Aishah qeshi deri sa koka e saj ra në prehrin e të Dërguarit të Allahut صلى الله عليه وسلم për shkak të qeshurit te saj.

Atëherë ai tha, "A 
 kënaq ty duaja Ime? ’’

Kështu ajo u përgjigj: E pse të mos m
ë kënaqë mua, duaja jote?

Atëherë ai tha: "Pasha Allahun! Kjo është duaja ime, që unë bëj për umetin tim në çdo namaz"


Silsilah | 2254 | Hasen

http://muslimfortress.wordpress.com/201 ... -upon-him

Përshtati dhe përktheu: Arbrit Kraja / Ebu jusuf

Shkodër, shkurt 2012

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.